Etsi
  • Rahajunnut

Sijoittaminen pienillä summilla!

Sijoittamiseen ei tarvitse suuria summia. Kuten ollaan jo aiemmin mainittu, jo 50 sentillä päivässä pääsee alkuun. Eli jos saat säästettyä 50 senttiä päivässä (joka tekee 15 euroa kuussa) voit aloittaa jo kuukausisäästämisen rahastoon.

Liian moni aliarvioi pienien summiensa merkityksen. Pitkällä aikavälillä 15 euroa sijoitettua rahaa kuussa kasvaa yllättävän isoksi summaksi. Tärkeää pienien summien sijoittamisessa on myös se, että kun tulevaisuudessa tulosi luultavasti kasvavat niin muistat sijoittaa myös silloin ja kasvattaa näin sijoituspottiasi.


Tärkeintä sijoittamisessa on ajatella pitkäjänteisesti. Kannattaa miettiä mitä haluaa tulevaisuudessa tehdä ja mihin voisi silloin tarvita rahaa. Usein omaa tulevaisuutta miettiessään löytää jonkun syyn sijoittaa ja säästää rahaa jatkoa varten.


Pienillä kuin myös suurilla summilla sijoittaessa on tärkeää huomioida kulut. Kannattaa valita rahasto, jossa on mahdollisimman pienet kulut. Rahastojen kuluilla maksetaan esim. rahastonhoitajan palkkaa. Monissa rahastoissa kulut ovat aivan liian suuret ja rahaston tuotot jäävät sijoittajalle paljon pienemmäksi kulujen jälkeen. Esim. 2% vuosittaiset kulut rahastossa, syövät 30 vuodessa puolet sijoittajan tuotoista. Kannattaa aina tarkistaa rahaston kulut ennen siihen sijoittamista.


Korkoa korolle ilmiö on sijoittamisen suurin ihme. Kuvitellaan, että sijoitat 1000 euroa ja saat, joka vuosi 7% tuottoa. Ensimmäisenä vuonna saat 70 euroa tuottoa, mutta sitä seuraavana vuonna saat tuottoa myös viime vuoden tuotoillesi eli voittosi onkin 74,9 euroa. Kun tämä sama ilmiö toistuu vuosi toisensa jälkeen on lopulta pienienkin rahasummien voitot aivan uskomattomia.


Sijoittaminen kannattaa aloittaa mahdollisimman aikaisin oli summa mikä tahansa. Mitä nuorempana aloitat sitä suuremmin ehtii korkoa korolle ilmiö vaikuttamaan sijoituksiisi.