Etsi
  • Rahajunnut

Parhaat ETF-rahastot 2020

Tähän blogiin ollaan kerätty meidän mielestä parhaat rahastot teille 2020. Vaikein vaihe sijoittamisessa on päättää mihin sijoittaa, joten päätettiin auttaa tässä valinnassa vähän. Rahasto on helpoin sijoituskohde, jossa on paljon pienempi riski, kuin yksittäisessä osakkeessa. Rahastoja on kuitenkin nykyisin ihan hemmetin paljon, jonka takia koottiin tähän meidän mielestä houkuttelevimmat rahastot.


Nää rahastot on pistetty kolmeen osioon. Megatrendirahastot, pienimmät kulut ja parhaat track recordit tuotoissa. Nää on siis meidän parhaat ideat siitä mitä rahastoja ostaa vuonna 2020 eli me ei luvata mitään varmoja tuottoja tänä vuonna, koska niistä ei voi ikinä tietää. Jos vaan muistaa olla sekoilematta sijoitusten kanssa ja sijottaa pitkällä tähtäimellä niin silloin sitä tuottoa tulee.


Ensimmäisenä pistettiin tähän listaan TOP-3 ETF-megatrendirahastot. Eli simppelisti megatrendirahastojen paremmat tuottomahikset tulee siitä, että ne sijoittaa firmoihin, jotka toimii aloilla joissa on normaalia nopeampaa kasvua. Megatrendejä on esim. Ilmastonmuutos, kannabis, kaupungistuminen, kehittyvien maiden kulutus ja terveydenhuolto.


Megatrendi ETF-rahastot

1. WisdomTree Artificial Intelligence UCITS ETF – USD Acc

Megatrendi tekoäly

2. Etho Climate Leadership U.S. ETF

Megatrendi ilmastonmuutos

3. iShares Global Healthcare ETF

Megatrendi terveydenhuolto


Toisena on pienikuluisimmat ETF-rahastot, eli rahastot, jotka ottavat vähiten sun rahoja välistä vuoden aikana sen erilaisiin kustannuksiin, esim. salkunhoitajan palkkioihin.


Pienikuluisimmat ETF-rahastot


1. iShares Core S&P 500 UCITS ETF USD (Acc)

Vuosittaiset kulut 0,07%

2. iShares Core MSCI EM IMI UCITS ETF USD (Acc)

Vuosittaiset kulut 0,18%

3. Nordnet Superrahasto Suomi(Normi rahasto ei ETF)

Vuosittaiset kulut 0,00%


Kolmantena on parhaat trackrecordrahastot eli rahastot, jotka ovat tuottaneet viimeisen 5 vuoden aikana todella paljon yli normaalin vuosituoton.


Parhaat track recordit


1. VanEck Vectors Semiconductor ETF

5 vuoden tuotto 164%

2. iShares Expanded Tech Sector ETF

5 vuoden tuotto 147%

3.Fidelity MSCI Information Technology Index ETF

5 vuoden tuotto 136%