Etsi
  • Rahajunnut

"Ei mul riitä rahat mihinkää sijottamiseen" Jokaisella riittää! Miten säästän?

Jokainen varmaan haluaa enemmän rahaa, mutta ei tajua miten helposti se onnistuu. Siksi me ollaan listattu muutamia juttuja, joiden avulla säästät paljon enemmän. Käytetään näitä tapoja ite ja ollaan huomattu, että näillä voi säästää oikeesti paljon.


1. Selvitä minne rahat menee

Mieti mihin käytät sun rahoja. Suurin osa rahoista menee yleensä turhiin asioihin, joita et oikeesti tarvitse. Kun selvität minne sun rahat on mennyt niin aika varmasti oot valmis vähentämään sun rahankäyttöä. Liian usein aliarvioidaan pienien summien merkitys. Esim. jos pystyt vähentämään sun rahankäyttöä 50 senttiä päivässä on se kuukaudessa 15 euroa, jolla voi aloittaa jo kuukausisäästämisen rahastoon.


2. Käytä rahaa harkiten

Nyt, kun tiedät minne sun rahat menee voit vähentää sun rahankäyttöä. Esim. jos miettisit aina ennen ostosta tarvitko oikeesti sitä asiaa minkä oot hankkimassa oon aika varma, että ostaisit puolet vähemmän kuin nykysin. Jokainen voi sitten miettiä paljonko se itelleen toisi säästöjä.


3. Säästä säännöllisesti

Säännöllinen säästäminen on helppo ja tehokas tapa säästää. Jos laitat säästöön 15 euroa joka kuukausi automaattisesti, niin on se paljon helpompaa kuin keräillä kuukauden ajan hajanaisia summia säästöön. Melkein jokainen pankki tarjoaa kuukausisäästömahdollisuuden rahastoon tai säästötilille automaattisesti. Jos saat vaikka kuukausi tai viikkorahaa tai muuten varmoja tuloja, kannattaa ne laittaa säännöllisesti säästöön. Kun säästät automaattisesti, et joudu suunnittelemaan omaa säästämistä vaan rahat lähtee aina samana päivänä tililtä säästöön ja potti kasvaa.