Etsi
  • Rahajunnut

17 -vuotiaana yli 100 000€ liikevaihtoon - Haastattelussa nuori yrittäjä Viljami Virta.


Tässä blogissa haastattelemme nuorta yrittäjää Viljami Virtaa. Viljami aloitti kolme vuotta sitten myymään golfpalloja ja verkkokaupan perustettuaan hän on saavuttanut jo yli 100 000€ liikevaihdon yrityksellään.Miten näin nuorena voi pyörittää näinkin isoa bisnestä?

Kysyimme Viljamilta itseltään!
Moro Viljami, kiitos kun suostuit haastatteluun. Kertoisitko vähän itsestäsi?


- Kiitti kutsusta! Olen tällä hetkellä 17 -vuotias. Kuvailisin itseäni urheilulliseksi, kunnianhimoiseksi ja kovaksi yrittäjäksi.

Viimeiset kolme vuotta yrittäjänä ovat opettaneet minulle erittäin paljon.Miten ja milloin sait idean tähän bisnekseen?


- Huhtikuussa vuonna 2017 sain puolivahingossa idean tähän bisnekseen. Olin silloin 14 -vuotias.

Ostin aluksi 600 golfpalloa sadan euron hintaan ja siitä lähtien olen mennyt ilman mitään tukea tai lainaa yms.


Miten lähdit kehittämään yritystäsi ja mistä sait apua?


- Ostin kaikki mahdolliset golfpallot mitä löysin ja mihin mulla oli varaa. Apua sain isältäni pallojen kuljetukseen ja hakemiseen. Siitä lähtien toiminta on hyvin kasvanut.


Oliko yrityksen perustaminen oikeasti hankalaa, minkä yritysmuodon valitsit ja miksi?


- Yrityksen perustaminen ei ollut ollenkaan hankalaa. Yritysmuodoksi valitsin toiminimen, koska alaikäinen ei voi osakeyhtiötä perustaa. Isäni allekirjoitus riitti toiminimen perustamiseen.


Miten päädyit lopulta myymään golfpalloja?


- Pelaan itse golfia ja tiesin, että jenkeissä samanlaista toimintaa tehdään. Idea syntyi ihan "vahingossa" toria selaillessa. Kun aloitin myymään golfpalloja mietin miten tuotan ostajille arvoa ja mitä etuja tuotteella on. Muutenkin golfpalloilla oli myös tarvetta ja kysyntää.


Mitä ajatuksia nuorten yrittäjyys herättää sinulle?


- Nuorille yrittäjyys opettaa elämästä muutakin kuin bisneksen pyörittämistä. Yrittäjyys opettaa tulevaisuudelle tärkeitä taitoja kuten ongelmatilanteiden ratkaisukykyä! Itse olen huomannut yrittäjyyden avartaneen ajattelutapaani monin tavoin.


Miten kouluissa opetetaan mielestäsi talousasioita ja valmistetaan nuoria mm. yrittäjyyteen?


- Nuori yrittäjyys ry ajaa asiaa eteenpäin. Muuten kouluissa opetetaan todella vähän talous- ja työelämän taitoja, jotka ovat osana jokapäiväistä elämää. Kouluista puuttuu kokonaan konkreettiset esimerkit ja talousasioiden opetus. Siihen pitäisi mielestäni saada muutosta.


Mitä muut ajattelivat kuullessaan sun yrityksestä?


- Alkuun kaverit vähän ihmetteli ja miettivät, että onko tässä mitään järkeä? Sitten kun bisnes alkoi kasvamaan vihaajatkin muuttuivat "faneiksi".


Millaisia tavoitteita sinulla on yrittäjänä?


- Aion keskittyä tulevaisuudessa Euroopassa myymiseen ja lisätä tuotteita valikoimaani. Kauppoja olenkin saanut jo Puolasta, Saksasta ja Hollannista. Pyrin myös lisäämään toimintaani muutakin, kuin vain tuotteiden myymistä.


Mitä vinkkejä antaisit nuorelle yrittäjälle?


- Mitä nuorempana aloittaa, sitä kauemmin saa ilman riskejä vetää. Virheisiin on nuorena varaa, joista sitten tulevaisuutta varten oppii. Eli kannattaa kokeilla vaan kaikenlaista nuorena. Nykyään esim. verkkokaupan saa pystyyn parissa tunnissa. Ei mitään saa ellei yritä. Aloittaminen on aina vaikeinta, mutta se vain pitää tehdä!Tässä vielä linkki Boordigolfin verkkokauppaan ja Instagramiin:Boordigolf: https://boordigolf.fiInstagram: @Boordigolf